Varför byta fönster?

Det finns många anledningar till att byta fönster. Vi på Kungsstens har jobbat i flera år med att sälja och montera fönster och vet vad som är viktigt att tänka på innan fönsterbytet.

Olika typer av fönster

Fönster ger huset identitet och är en viktig del i dess utseende och arkitektoniska  stil – både på utsidan och insidan. Därför är det viktigt att du väljer rätt fönster till rätt hus. Fönster i allmoge passar lika illa i en funkisvilla som designfönster passar i en villa från sekelskiftet.

Vi på Kungsstens samarbetar med ett antal noga utvalda fönstertillverkare som alla bidrar med sina unika egenskaper i utförande och funktion. Hos oss får du vägledning om vilken typ av fönster och tillverkare som uppfyller just dina krav och passar till dina ändamål. Dessutom har du möjlighet att i vår nya utställning att själv känna och titta på olika fönsterlösningar i verkligheten – precis så som det kommer se ut i ditt hus eller lägenhet.

Spar på miljön och tjäna pengar         

Genom att byta fönster sparar du på miljön genom minskade uppvärmningskostnaders. Nya energieffektiva fönster innebär också bättre funktion och boendekomfort samt rejäla besparingar med upp till 200 kronor per år för varje kvadratmeter fönster som byts ut.

Uppemot 35 procent av energiförlusterna från en fastighet sker via fönstren. För en genomsnittsvilla i Göteborg handlar det om minst 2990 kilowattimmar energi som kan sparas om äldre tvåglasfönster byts ut mot fönster med U-värde på 1,2 eller lägre. På så vis har fönstren efter några år betalat sig själva.


Läs mer om:

Våra leverantörer i urval. Se alla här.